Produkowany przez uznaną wśród polskich konsumentów Moniecką Spółdzielnię Mleczarską Mońki. Ser Gouda to jeden z najchętniej kupowanych serów typu holenderskiego w Polsce. Produkowany z najwyższej klasy mleka krowiego pochodzącego z ekologicznie czystych regionów Polski. Cechy jakościowe: ser półtwardy, gładki, jędrny, z oczkami wielkości ryżu. Posiada łagodny, delikatny lekko orzechowy i słodkawy smak. Dostępny w blokach 3,2 i 7,5 kg, kawałkach oraz plastrach.

NAZWA: |
Ser Gouda blok I gat. |
Ser Gouda kawałki I gat. |
TYP SERA: |
holenderski |
WAGA 1 SZT. |
≈ 3,2 kg lub 7,5 kg |
≈ 0,3 kg |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: |
90 dni |
60 dni |
ILOŚĆ SZTUK W KARTONIE |
luz |
≈10 kg |
|