Produkowany przez uznaną wśród polskich konsumentów Moniecką Spółdzielnię Mleczarską Mońki. Ser Gouda to jeden z najchętniej kupowanych serów typu holenderskiego w Polsce. Produkowany z najwyższej klasy mleka krowiego pochodzącego z ekologicznie czystych regionów Polski. Cechy jakościowe: ser półtwardy, gładki, jędrny, z oczkami wielkości ryżu. Posiada łagodny, delikatny lekko orzechowy i słodkawy smak. Dostępny w blokach 3,2 i 7,5 kg, kawałkach oraz plastrach.

 

 

NAZWA: Ser Gouda blok I gat. Ser Gouda kawałki I gat.
TYP SERA: holenderski
WAGA 1 SZT. ≈ 3,2 kg lub 7,5 kg ≈ 0,3 kg
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 90 dni 60 dni
ILOŚĆ SZTUK W KARTONIE luz ≈10 kg